İlimizde Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN’ın Video Konferans Yöntemiyle Katıldığı “Türkiye’de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri " Paneli düzenlendi

21 Temmuz 2020

Ticaret Bakanlığımızca, Kooperatiflerin gelişmesi ve Kooperatifçiliğin yaygınlaşması amacıyla; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası  15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda “Türkiye’de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri” paneli gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanımız Ruhsar PEKCAN’ın Video Konferansla katıldığı ve değerlendirmelerde bulunduğu panel; Malatya Milletvekili Öznur ÇALIK Moderatörlüğünde, Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin ERKAN, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Dr. Barış YENİÇERİ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Ahsen Arıöz Bozkuş, TKDK Başkanı Dr. Muhammed ADAK tarafından gerçekleştirildi.

Vali Aydın BARUŞ, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Malatya Milletvekili Bülent TÜFENKCİ ile Bölge Müdürümüzün yanı sıra Kamu Kurum Kuruluşlarının yöneticileri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen sunumlarda; kooperatifçiliğin tanıtılması, kooperatifçilik algısının olumlu yönde güçlendirilmesi ve özellikle de kadın kooperatiflerinin üretimde ve ihracatta daha fazla yer alması, bilişim alanında da kadınların faaliyet göstermesi ile kooperatifçiliğin ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan destekleyici teşviklerden ve kısa zamanda kurulabileceğinden, yerel ürünlerle ilgili kooperatiflerin nasıl etkin bir şekilde kurulup yönetilebileceğinden aynı zamanda kadın girişimcilerin kooperatiflerle nasıl bir araya gelebileceği ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Ayrıca ilimizde bulunan Kooperatifçilik Otobüsü ile de bir hafta boyunca tüm ilçelerde kooperatifçilik konusunda eğitimlerin verileceği belirtildi.