Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreteri Kunio Mikuriya,Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez’e nezaket ziyaretinde bulundu.

18 Eylül 2019

Ticaret Bakanlığı ve Dünya Gümrük Örgütü iş birliğiyle 9-11 Ekim'de Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 13. PICARD Konferansı nedeniyle Malatya’da bulunan DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya; Madagaskar Gümrük İdaresi Başkanı Eric Rabenja, Dünya Gümrük Örgütünden Hao Wu ve Ticaret Bakanlığı Ab ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Beyhan ile birlikte Fırat Gümrük ve Ticaret Malatya Bölge Müdürü Havva Eksilmez’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bölge Müdürü Havva Eksilmez, 13. PICARD Konferansının Malatya’da düzenlenecek olmasından DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya ile farklı ülkelerden üst düzey temsilcilerini ve gümrük idaresi başkanını misafir etmekten duydukları mutluluğu ifade etti.
 DGÖ Genel Sekreteri Kunio Mikuriya’da ise “ PİCARD konferansını düzenlediğiniz için ve konukseverliğinizden dolayı teşekkür etmek isterim. Bölge müdürlüğünün yeni binasında gördüğüm profesyonellik beni etkilemiştir. Bu kadar büyük bir tarihi ve kültürü olan bu şehirde gümrüğün geleceğini ele almanın imkânını bulduğumuz için memnunum. Gümrükler sınırlarda bağlantılılık sağlamaya davam etmektedir. Malatya’nın ticaret geleneği de uzun süre devam etmekte olduğumuz hizmetlerle iftihar etmemize vesile olmaktadır. Gümrük Müdürlüğü olarak başarılar dilerim.“ şeklinde duygularını dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez, Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreteri Kunio Mikuriya’ya hediye takdiminde bulundu.