Bölge Müdürümüz Başkanlığında 8. İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

05 Kasım 2021

Bölge Müdürümüz Dr. Musa AYDEMİR başkanlığında; tüm iç ve dış bağlantı idare amirleriyle yapılan istişare toplantısının sekizincisi 04.11.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Fırat GTBM toplantı salonunda yapılan istişare toplantısına; Bölge Müdür Yardımcısı, Malatya Gümrük Müdür vekili, Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür vekili, Malatya Tasfiye İşletme Müdürü, Kahramanmaraş Gümrük Müdür vekili, Sivas Gümrük Müdür vekili, Elazığ Gümrük Müdür vekili, Laboratuvar Müdürü ve Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda; Risk analiz yöntemlerinin geliştirilmesi ve kaçakçılıkla mücadelenin etkin şekilde yürütülmesi, Tasfiye süreçlerinin hızla tamamlanması, Gümrük hizmetlerinin hızlı, eksiksiz yerine getirilmesi ile birlikte genel olarak yaşanan sorun ve çözüm önerileri vb. hususlar değerlendirildi.

Ayrıca, geleceğin en önemli risk ve kolaylık kaynağı yapay zekâ ve gelişen teknolojik unsurların zorunlu olarak kullanılmak zorunda olunduğu, bu dijital gelişmelerin hem kaçakçılığın önlenmesi, hem de ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik, detaylı uygulama ve araştırma/geliştirme üzerine farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme yapıldı.

İki saati geçkin bir sürede yapılan verimli toplantının ardından  beraberce yemeğe geçildi.