Bölge Müdürlüğümüz de “26 Ocak Dünya Gümrük Günü” Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

27 Ocak 2023

Ülkemizin kurucu üyelerinden biri olduğu ve 184 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü'nün (DGÖ) ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak günü, "Dünya Gümrük Günü" olarak belirlenmiş olup, DGÖ Merkez Binası’nda, DGÖ üyesi ülkelerde ve ülkemizde etkinliklerle kutlanmaktadır. 

DGÖ tarafından 2023 yılı için belirlenen “Gelecek Nesli Yetiştirmek; Gümrüklerde Bilgi Paylaşımını ve Profesyonel Gururu Teşvik Etmek” teması çerçevesinde Bölge Müdürlüğü olarak 26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında, Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde Atatürk Anıtının önünde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşımız okundu daha sonra Bölge Müdürümüz Ceylan ER kısa bir konuşma yaparak personelin gününü kutladı.
 
Bölge müdürlüğü binamızın merkezi ses sisteminden personelin isteklerinden oluşan şarkılarla müzik dinletisi yayını yapıldı.
 
Yine Gümrük günü kutlamaları noktasında, Bölge Müdürümüz Ceylan ER; Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan YURDUGÜL, Malatya Tasfiye İşletme Müdürü Erdal ADIGÜZEL, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Akif LALE, Gümrük Müdür Vekili Aysel Milisoğlu BUDAK, Muhafaza Memuru Selim YILDIRIM, Gümrük Memuru Nahide COŞKUN’nun hazır bulunduğu heyet ile Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, Havaalanı Mülki İdare Amirliğinden sorumlu Vali Yardımcısı Sayın Mustafa ŞAHİN ile Kurumumuzdan sorumlu Vali Yardımcısı Sayın Hakan EZGİ Makamlarında ziyaret edilerek 26 Ocak Dünya Gümrük Günü ile Bölge Müdürlüğümüz çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
 
Ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Bölge Müdürlüğümüze ziyaret gerçekleştirdi. Makamda samimi bir ortamda gerçekleşen ve Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan YURDUGÜL ’ün de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, Bölge Müdürümüzün yeni göreve başlaması dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini iletirken, gümrük personelinin de 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.