“26 Ocak Dünya Gümrük Günü” Kapsamında Vali Sayın Aydın BARUŞ ve Sayın Vali Yardımcılarına Ziyaret

27 Ocak 2022

26 Ocak Dünya Gümrük Gününde Bölge Müdürlüğümüz pandemi süreci de göz önünde bulundurularak yapılan kısıtlı etkinlikler kapsamında; Bölge Müdürümüz Dr. Musa AYDEMİR, Bölge Müdür Yardımcısı Ramazan YURDUGÜL, Malatya Tasfiye İşletme Müdürü Erdal ADIGÜZEL, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Akif LALE, Gümrük Müdür Vekili Murat GÜRLER, Personel Müdürü Yavuz AVCU ve Muhafaza Memuru Selim YILDIRIM ile Gümrük Memuru Kübra Özlem ERCAN’nın katılımıyla Valimiz Sayın Aydın BARUŞ ve Vali Yardımcıları Sayın Hakan EZGİ, Sayın Mustafa ŞAHİN, Sayın Kenan ESKİN Makamlarında ziyaret edildi.
 
Vali Sayın Aydın BARUŞ’u ziyaretlerinde Bölge Müdürümüz Musa AYDEMİR, Dünya Gümrük Günü’nün her yıl ayrı bir tema ile kutlandığını ifade etti. Bu yıl ki temanın “Veri Kültürünü Benimseyerek ve Veri Ekosistemi Oluşturarak Gümrükte Dijital Dönüşümün Arttırılması” olduğunu belirterek, yapılacak etkinlikler ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi.

Sayın Valimiz ise ve 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutlayarak, gerek dış ticaret hacmimizin artmasındaki çalışmaları gerekse de gümrüklerimizin, sınır kapılarımızın kontrolündeki gayretleri ile çok önemli bir rol üstlendiklerini dile getirerek “Malatya Dış Ticaretinin arttırılmasındaki çalışmalarınız ve emekleriniz sebebiyle Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün tüm çalışanlarına teşekkür ederim. Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat Teşkilatının da kaçakçılık faaliyetlerine yerinde müdahalesi ve suçluların yakalanmasında göstermiş olduğu etkin mücadele sebebiyle de teşekkür ederek sağlıklı ve başarılı bir çalışma yılı olması” temennisinde bulundu.